Prijsuitreiking beginnende jeugd met sponsor HaarmanBICT

Ook de jonge jeugd doet mee

Mooie cheque gewonnen!

In actie

3 kampioenen senioren tafeltennis Actief Vries

Geplaatst op: 4 december, 2017 om 11:00

Afgelopen zaterdagmiddag speelde jeugd Actief Vries 1 een thuiswedstrijd in Eelde tegen de mogelijke kampioen Buitenpost 1. De een-na-laatste wedstrijd van dit seizoen voor dit team werd gespeeld door Sietse Dijt, Anna Rass en Souverain N’yudi. Sietse wist deze middag net als Anna helaas geen partij te winnen. Souverain was goed voor twee winstpartijen en verloor net als Anna een vijfsetter. Samen verloren ze helaas de dubbel, waardoor de eindstand slechts 2-8 was. Op het moment staat dit team op een na laatste met nog een mogelijkheid om vierde te worden. In tegenstelling tot de jeugd speelden de senioren van Vries wel hun laatste wedstrijd afgelopen week.

Team 1 ontving vrijdagavond GTTC Groningen 6 en had slechts 3 punten nodig om kampioen te worden. Daarentegen waren ze al na een winstpartij kampioen, omdat de andere mogelijke kampioenskandidaat op dat moment al 2 wedstrijden verloren had. Na dit punt werd het team, bestaande uit Wouter Emmens, Gijs van den Bergh, Hans Hoendervanger en Thomas Rass gefeliciteerd door alle aanwezigen in de zaal. Gijs zorgde voor dit kampioenspunt en hier liet hij het deze avond bij. Samen met Wouter won hij wel het dubbel en daarnaast zorgde Wouter nog voor 2 winstpartijen. De senior van het stel, Hans, voegde hier nog een punt aan toe waardoor de eindstand 5-5 werd. Wouter, Gijs, Thomas en Hans gefeliciteerd met jullie kampioenschap en veel succes in de eerste klasse volgend seizoen!

Kampioensfoto Actief Vries 1

Team 3 speelde afgelopen dinsdagavond uit in Winsum tegen Aktief 1. Jelmer Emmens was deze avond goed voor een hattrick en gunde het Linda Kleiker en Niek Hoendervanger om te dubbelen. Deze dubbelpartij werd in een spannende vijfde set beslist met 13-15 en viel dus net aan de goede kant. Linda wist nog twee enkelpartijen te winnen en Niek een, waardoor dit team hun seizoen afsloot met een 7-3 winst. Dit team is net zoals vorige seizoenen derde geëindigd in de 3e klasse waar ze volgend seizoen weer in spelen. Team 5 kon afgelopen vrijdagavond thuis in Yde tegen Midstars 4 kampioen worden. De andere kampioenskandidaten waren hun tegenstanders en Oldambt 5.

Helaas voor Vries werd Midstars 4 kampioen door op onderling resultaat meer punten te halen dan Oldambt 5 (aantal gewonnen wedstrijden en sets waren gelijk!). Jeroen Gerding en Souverain wonnen ieder deze avond twee partijen en hier bleef het voor dit team helaas ook bij. Het lukte Wouter Haarman niet om een partij in winst om te zetten en Jeroen verloor met Jan Oltkamp Groenwold de dubbelpartij. Uitslag: 4-6.

Team 6 speelde afgelopen woensdagavond uit in Delfzijl tegen Detac 2. Jan Emmens wist net als Jelmer Haarman twee partijen te winnen en ook wonnen zijn samen het dubbel. Invaller Geert-Jan Mulder wist ook een partij mee te pakken waardoor de uitslag 4-6 werd.

Samen met Actief Eelde heeft TTV Vries afgelopen seizoen 7 teams gevormd. Team 2, bestaande uit leden van Eelde, is kampioen geworden in de 3e klasse en komt volgend seizoen uit in de 2e klasse. Samen met team 1 en 7 zijn er dus 3 teams die kampioen geworden zijn dit seizoen. Gefeliciteerd allemaal!

Andere artikelen: