Spelers van TTV Vries!

Focus en plezier!

Een gezellige club!

Eerste jeugdteam Actief Vries kampioen!

Geplaatst op: 3 december, 2018 om 12:52

Zaterdagmiddag trad het eerste jeugdteam van Actief Vries aan tegen het tweede team van Vinkhuizen. In de Kamp in Vries had team 1 aan 3 punten genoeg om kampioen te worden. Anna Rass en Henk Weering wisten voor de eerste twee punten te zorgen en Lennart van Oudekerken kwam te kort tegen Gerben, die deze middag onverslaanbaar bleek. Hierna volgde een spannende dubbelpartij van Anna en Henk, waarin zij uiteindelijk in een zinderende vijfde set aan het langste eind trokken met 13-11. Hierop volgde luid applaus en gejuich van de tribune en van de spelers van Actief Vries 1. Na deze overwinning in de dubbel was het kampioenschap een feit en daarmee ook promotie naar de 1e klasse. De rest van de wedstrijd werd nog gezellig en sportief uitgespeeld en achteraf was er taart voor alle spelers en toeschouwers en een drankje in de kantine.

Bij de senioren ging het allemaal wat minder, maar waren er toch ook positieve ontwikkelingen. Het eerste team speelde op vrijdagavond thuis tegen ODI 1 en wist met een 6-4 overwinning voor het eerst dit seizoen te winnen! Thomas Rass en Wouter Emmens wonnen elk twee partijen en Gijs v/d Bergh voegde hier een punt aan toe. Omdat Thomas en Wouter een zeer spannend dubbel wisten te winnen kwam Vries 1 als overwinnaar uit de bus. Hiermee is dit team wel laatste geworden.

Actief Vries 3 speelde de laatste wedstrijd van het seizoen uit in Tjuchem tegen het eerste team daar. Alfons Brink en Niek Hoendervanger wisten beide niet van hun 0% af te komen, maar dat is niet gek als degradant tegen de kampioen. Jelmer Emmens won zijn eerste partij moeizaam, verloor daarna zijn tweede en wist zijn laatste overtuigend met 3-0 te winnen. Na de wedstrijd was het nog erg gezellig in de kantine vanwege het kampioensfeestje van Tjuchem 1.

Team 6 was na hun eerste overwinning van vorige week in de ‘winning mood’ en liet dat mooi blijken tegen de ‘kampioen’ van de degradatiepoule, the Batswingers 4. Marijke Gordijn en Jan Oltkamp Groenwold moesten beide hun meerdere erkennen in Henk Wright, maar scoorden beide tweemaal een punt. Jan Emmens won ook een partij en verloor helaas een zeer spannende 5-setter van Tabe Hogewerf. Doordat Jan & Jan het dubbel wisten te winnen kwam er hier net als bij het eerste team een mooie 6-4 overwinning uit de bus. Zo heeft dit team, dat laatste is geworden, nog wel laten zien dat ze thuishoren in de 4e klasse en de competitie mooi positief afgesloten!

 

Andere artikelen: