Eerste overwinning van het seizoen voor Senioren team 6 TTV Vries!

Geplaatst op: 27 november, 2018 om 16:40

Het eerste jeugdteam heeft afgelopen zaterdag thuis in Eelde opnieuw een goede stap gezet richting het kampioenschap in de 2e klasse. Assen 3 werd met maar liefst 9-1 aan de kant gezet door Lennart van Oudekerken, Sietse Dijt en Anna Rass. Waar Lennart nog net een spannende 5-setter wist te winnen van de kopman van Assen, verloor Sietse net met een spannende partij. Anna hoefde de hele middag geen enkele game af te staan! Komende zaterdag is de kampioenswedstrijd tegen Vinkhuizen 2 in de Kamp in Vries waarin Vries 1 een mooie voorsprong van 6 punten mag verdedigen.

Het eerste en derde seniorenteam van Vries bewandelden juist de tegenovergestelde weg. Team 1 speelde op zaterdagmiddag in Buitenpost tegen het 2e team daar en verloren dus met 9-1. Gert Jan Huiskes haalde het erepunt binnen. Thomas Rass en Wouter Emmens bleven met lege handen, maar de nazit in de kantine was wel erg gezellig! Het 3e team speelde op vrijdagavond thuis in Yde en hier bleven Linda Kleiker en Niek Hoendervanger met lege handen, al kwam Linda nog erg dichtbij in een spannende 5-setter. Invaller Souverain N’yudi wist het erepunt binnen te halen tegen Roos, waar hij bij Argus samen mee in een team speelt. Een dag later wist Souverain samen met onder andere Roos kampioen te worden in de Noordelijke Divisie door met 6-4 te winnen. Souverain bleef erg knap ongeslagen deze wedstrijd.

Vries 5 wist het seizoen gelukkig positief af te sluiten. Na tweemaal met 6-4 verloren te hebben in de promotiepoule werd er nu met dezelfde cijfers gewonnen en dat tegen de officieuze kampioen! Wouter Haarman was na een paar mindere wedstrijden weer in topvorm en wist zonder veel problemen al zijn enkelpartijen te winnen en won daarnaast ook het dubbel met Jeroen vrij gemakkelijk. Ook Jeroen was op dreef en won twee partijen. Jelmer Haarman wist helaas geen partijen te winnen.

Team 6 wist in de eennalaatste wedstrijd van het seizoen eindelijk de winst binnen te slepen! Zowel Jan Oltkamp Groenwold, als invaller Klaas Postma wonnen twee partijen en Jan Emmens voegde hier nog een winstpartij aan toe. Het winnende dubbel van beide Jannen was uiteindelijk doorslaggevend voor de 6-4 overwinning. De 11e partij in de kantine was nog gezellig met een hapje en een drankje en team 6 gaat met goede moed op voor nog een overwinning in de laatste wedstrijd van het seizoen!