Spelers van TTV Vries!

Focus en plezier!

Een gezellige club!

Jeugd Actief Vries pakt de koppositie in rechtstreeks duel!

Geplaatst op: 9 oktober, 2018 om 21:12

Afgelopen zaterdag tafeltenniste het eerste jeugdteam van Actief Vries uit in Groningen tegen de koploper Vinkhuizen 2. Henk Weering, Sietse Dijt en Anna Rass gingen daar met groot succes de strijd aan om de koppositie. Henk begon zijn middag met een spannende 5-setter, die hij winnend af sloot en nadat hij de dubbel samen met Anna ook in 5-sets besliste, stond hij geen game meer af in zijn resterende twee partijen. Sietse en Anna begonnen de middag elk met een zege, verloren hun 2e partij en sloten beide hun middag af met een keurige overwinning, waardoor er een onverwachtse 2-8 overwinning op de borden stond. Na deze geweldige klap staat Actief Vries 1 vijf punten los van Vinkhuizen in de strijd om de koppositie. Souverain N’yudi won bij Argus 3 twee partijen, net als zijn teamgenoten. Samen met het gewonnen dubbel resulteerde dit in een mooie 7-3 overwinning, waarmee ze de koppositie behouden.

De senioren van Vries waren een stuk minder in vorm afgelopen week en verloren dan ook allen, met uitzondering van team 6 dat gelijk wist te spelen. Van de teams uit Eelde wisten team 4 & 7 wel goede resultaten neer te zetten, namelijk tweemaal een 9-1 overwinning. Mooi om daar bij te noemen is dat Harmjan Kleiker een mooie hattrick scoorde, naast Klaas en Elles die respectievelijk 3 en 2 wedstrijden wonnen. =

Team 1 verloor met 7-3 van ODI 1 in het verre Oudega. Gert Jan Huiskes, Thomas Rass en Gijs v/d Bergh kwamen ieder tot 1 overwinning. Gert Jan kwam wel tweemaal dichtbij, maar moest helaas beide keren na een spannende 5-setter de tegenstander feliciteren.

Bij Vries 3 ging het nog minder, tegen kampioenskandidaat Tjuchem 1 thuis in Yde. Alfons Brink begon met een zeer knappe 5-setter tegen Jos v/d Tuuk, maar moest zijn tegenstander feliciteren. In de 9 resterende partijen kwamen Linda Kleiker, Niek Hoendervanger en Alfons helaas ook niet tot een winstpartij.

Vries 5 moest uit tegen Oldambt 5 de eerste nederlaag van het seizoen slikken. De tot voor deze avond ongeslagen Souverain N’yudi, Wouter Haarman en Jeroen Gerding kwamen respectievelijk tot 2, 1 en 0 overwinningen en zijn allen dus niet meer ongeslagen. Vries 5 is na deze nederlaag met nog 4 andere tegenstanders gewikkeld in een zeer spannende titelstrijd.

Bij team 6 ging het juist wel goed en werd er voor het eerst dit seizoen niet verloren! Jan Oltkamp Groenwold en Marijke Gordijn wisten beide tweemaal tot winst te komen en kwamen elk ook zeer dicht bij hun 3e overwinning. Rob Hoiting pakte ook een winstpartij mee, waardoor deze wedstrijd dus in 5-5 eindigde.

Andere artikelen: