Jeugdige delegatie TTV Vries zeer succesvol op havenstadtoernooi!

Geplaatst op: 16 november, 2017 om 10:14

Op zaterdag 11 november speelden Thomas Rass, Wouter Haarman, Souverain N’Yudi en Anna Rass het havenstadtoernooi in Delfzijl, georganiseerd door TTV Detac. Met twee eerstejaars senioren en twee jeugdleden was dit een zeer jonge groep leden, maar zij behaalden wel mooie successen. Thomas speelde mee bij de F-licentie en wist zonder veel moeite al zijn wedstrijden te winnen en mocht dus ook de 1e prijs opeisen. Wouter speelde 1 niveau lager bij de G-licentie en wist in een zeer spannende poule 3 van zijn 5 wedstrijden te winnen, waardoor hij 3e werd en helaas net niet door was naar de kruisfinales. Souverain en Anna speelden beide in de hoogste jeugdpoule. Souverain ging mede door een overwinning in 5 sets op Anna door naar de hoofdronde en verloor hierin 1 partij, waardoor hij op een mooie 2e plaats eindigde. Anna was in de poule nogal ongelukkig met drie verloren 5-setters, maar in de troostronde wist ze uiteindelijk knap de 1e plaats op te eisen! Drie prijzen met vier deelnemers is natuurlijk een superresultaat, gefeliciteerd allemaal! Er was verder geen jeugdcompetitie dit weekend

Thomas en Souf met beker

De senioren kwamen afgelopen week echter wel in actie met extreem wisselende resultaten. Op vrijdagavond speelde Actief Vries 1 uit in Middelstum tegen koploper Midstars 3. Gijs v/d Bergh beleefde een topavond en won voor het eerst dit seizoen alle drie zijn enkelpartijen. Ook Wouter Emmens speelde een goede wedstrijd en scoorde eveneens een hattrick. Verder wist hij samen met Thomas Rass de dubbel te winnen en Thomas droeg ook zijn steentje bij met 1 overwinningspartij, waardoor een geweldige 2-8 zege de eindstand was. Hiermee staat dit team nu 4 punten los van de nummer 2 Midstars! Ook team 3 speelde op vrijdagavond, maar dan thuis in Yde tegen kampioenskandidaat DOTO 3. Alfons Brink had een wat mindere avond en liep helaas tegen drie nederlagen aan. Hij wist wel bijna de dubbel te winnen samen met Linda Kleiker. Linda speelde een goede wedstrijd en wist 1 punt van de tegenstander af te snoepen, maar had ook kansen in haar andere wedstrijden. Jelmer Emmens kwam erg moeilijk op gang, maar gaandeweg zijn laatste wedstrijd zag hij het licht en wist hij deze nog om te buigen in een 2e winstpartij voor team 3, waardoor de schade enigszins beperkt bleef tot een 2-8 nederlaag.

Team 5 speelde op dezelfde avond een uitwedstrijd tegen Oldambt 5 en moest voor de tweede wedstrijd op rij een nederlaag incasseren. Souverain en Wouter Haarman wisten beide een punt te pakken en Jan Oltkamp Groenwold kwam nog dichtbij, maar kwam er helaas niet aan te pas. Na deze 8-2 nederlaag is dit team van de koppositie gedaald naar een gedeelde 3e plek, maar nog wel met uitzicht omhoog! Team 6 speelde thuis tegen GTTC 11 een geweldige wedstrijd waarin alle spannende 5-setters in winst omgezet werden. Jan Emmens, Almajeed Almawazini en Arend Nijdam scoorden alle drie een keurige hattrick. Het enige smetje op de avond was de verloren dubbelwedstrijd, maar dit maakte de 9-1 zege niet minder mooi! Actief Vries 7 tafeltenniste al eerder deze week thuis in Eelde op dinsdag tegen Idéfix 3. Klaas Postma won 2 partijen, maar verloor ook helaas zijn 1e partij van deze competitie. Elles Molendijk voegde hier 1 winstpartij aan toe en Geert-Jan Mulder had helaas niet zijn avond en verloor al zijn partijen. Na deze 3-7 nederlaag staat dit team nog nipt bovenaan, maar ze maken het wel steeds spannender!