Spelers van TTV Vries!

Focus en plezier!

Een gezellige club!

Jeugdteam 1 Actief Vries blijft winnen!

Geplaatst op: 5 november, 2018 om 19:28

Afgelopen week zijn er op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag tafeltennisgymlessen gegeven aan de groepen 3 t/m 8 van de Vijverstee, de Holtenhoek en het Oelebred als voorbereiding op de scholenkampioenschappen op woensdag 7 november. De trainers vonden het net als de voorgaande jaren erg leuk om de kinderen kennis te laten maken met tafeltennis en om ze wat bij te brengen.

Afgelopen zaterdag speelde het eerste jeugdteam van Actief Vries thuis in de kamp tegen Oldambt 2. Anna Rass was zeer goed op dreef en scoorde een hattrick! Ook wist ze samen met Lennart van Oudekerken het dubbel te winnen. Lennart en Henk Weering wonnen elk twee enkelspellen, waardoor een ruime 8-2 overwinning het mooie eindresultaat was. Hiermee behoud team 1 hun 4 punten voorsprong op de nummer twee Vinkhuizen 2!

Het eerste seniorenteam speelde op donderdag een uitwedstrijd tegen the Batswingers 1 in Yde. In deze spannende derby kwam Thomas Rass niet lekker in zijn spel en verloor hij al zijn partijen. Wouter Emmens en Gert Jan Huiskes wisten elk twee partijen te winnen en voornamelijk Gert Jan wist het Harry Kruizenga nog moeilijk te maken, maar hij bleek toch een niet te nemen horde. Doordat het spannende dubbel naar the Batswingers ging werd deze derby beslist met 6-4 in het nadeel van Vries.

Team 3 speelde op vrijdagavond thuis in Yde en ontmoette hier Oldambt 2 en Jelmer Emmens begon goed met een overwinning, maar Linda Kleiker en Alfons Brink konden hier helaas geen vervolg aangeven in de twee daaropvolgende partijen. Jelmer en Alfons wonnen het dubbel echter overtuigend met 3-0 en ook Linda won haar tweede partij met die cijfers. Na deze 3-2 voorsprong stokte het helaas en stond er uiteindelijk een 3-7 nederlaag op het bord. Dit was extra zuur, omdat Alfons zijn laatste partij moest laten schieten vanwege een rugblessure.

Deze zelfde avond speelde team 5 uit in Middelstum tegen Midstars 6 en speelde ‘slechts’ met 5-5 gelijk. Sovuerain N’yudi deed wat hij moest doen en won al zijn partijen en won ook samen met Wouter Haarman het dubbelspel. De gebroeders Wouter en Jelmer Haarman speelden beide niet hun beste wedstrijd en wisten respectievelijk slechts 1 en 0 overwinning te behalen.

Team 6 speelde naast het 3e team de lastige derby tegen Ritola 1 uit Zuidlaren. Ondanks een spannend dubbel van beide Jannen, wisten Jan Oltkamp Groenwold, Jan Emmens en Rob Hoiting geen punt op het scorebord te krijgen deze avond. De mannen van Ritola gunden Jan Oltkamp elk slechts 1 game op zijn 50ste verjaardag. Door deze monsterscore zijn de mannen van Ritola de promotiepoule binnengedrongen en moeten het 6e team van Vries nog een geweldige achterstand gaan wegpoetsen in de degradatiepoule.

Andere artikelen: