Jeugdteam 1 van Actief Vries behoudt koppositie

Geplaatst op: 18 november, 2018 om 20:44

Afgelopen zaterdag speelde het eerste jeugdteam van Actief Vries haar eerste wedstrijd in de promotiepoule van de 2e klasse. Anna Rass, Sietse Dijt en Lennart van Oudekerken wonnen allemaal twee wedstrijden, maar beten zich elk stuk op Joyce Schuur van Oldambt 2. Met het gewonnen dubbel erbij kwamen ze uit op een mooie 7-3 overwinning en blijven ze aan kop staan.

Het vlaggenschip van de senioren speelde op vrijdagavond een thuiswedstrijd tegen het sterke Argus 2, waar uit nog knap 5-5 tegen behaald was. Wouter Emmens, Gijs v/d Bergh en Thomas Rass wisten echter niet veel in te brengen en verloren met 1-9. Gijs kwam al erg dichtbij met 5 matchpoints tegen Frank Schuur, maar moest hem toch feliciteren. Wouter wist tegen Frank in een 5e set gelukkig wel het erepunt binnen te halen.

Team 3 speelde op donderdagavond uit tegen DTTC’78 2 in Appingedam. Jelmer Emmens wist hier voor 2 winstpartijen te zorgen en Linda Kleiker wist daar met een knappe overwinning in 3 games nog een punt aan toe te voegen. Invaller Souverain N’yudi bleef helaas met lege handen deze avond. De dubbel werd verloren door Jelmer en Linda wat resulteerde in een 3-7 verlies.

Team 5 speelde op vrijdagavond naast het 1e team tegen Oldambt 5 in de promotiepoule van de 4e klasse. Souverain N’yudi begon erg sterk en won twee partijen vrij gemakkelijk, maar moest in zijn laatste partij toch de deze avond onverslaanbare Jan Pieter feliciteren. Ook Jeroen Gerding was goed voor twee winstpartijen en kwam ook nog erg dicht bij Jan Pieter. Jelmer Haarman kwam tweemaal op een 2-0 voorsprong, maar wist het beide keren helaas niet af te maken. Na deze 4-6 nederlaag lijkt promotie niet meer in zicht voor dit team.

Team 6 speelde afgelopen vrijdag hun eerste wedstrijd in de degradatiepoule van de 4e klasse tegen Midstars 7. In een gezellige wedstrijd kwamen Marijke Gordijn en Jan Oltkamp Groenwold elk tot twee overwinningen, waarbij Marijke opnieuw in een 5-setter van angstgegner Joyce verloor. Rob Hoiting voegde hier nog een winstpartij aan toe, waardoor team 6 met een mooi gelijkspel van 5-5 naar huis toog. Harmjan Kleiker speelde op vrijdagavond met team 7 uit tegen Idéfix 3 en was goed voor twee winstpartijen. Arend Nijdam voegde hier nog een punt aan toe en Willem Struik bleef helaas met lege handen. Harmjan en Arend verloren samen een erg spannend dubbel met het kleinst mogelijke verschil, waardoor er uiteindelijk met 7-3 werd verloren.