Spelers van TTV Vries!

Focus en plezier!

Een gezellige club!

Senioren 5 van Tafeltennisvereniging Vries winnen dik!

Geplaatst op: 15 oktober, 2018 om 19:12

Afgelopen zaterdag speelde het eerste jeugdteam van Actief Vries een uitwedstrijd tegen Delta Impuls 1. Lennart van Oudekerken werd in deze wedstrijd de man of the match met drie overwinningen en hij wist ook samen met Anna Rass het dubbelspel binnen te slepen in een zeer spannende 5-setter. Sietse Dijt verloor zijn eerste partij, maar kwam in het vervolg van de wedstrijd niet meer in de problemen en droeg dus twee punten bij. Anna begon goed met een overwinning, maar na de gewonnen dubbel moest ze helaas tweemaal haar tegenstander feliciteren na spannende 5-setters. Na deze 7-3 overwinning staat Actief Vries 1 nog steeds bovenaan in de 2e klasse! Souverain N’yudi hoefde niet te spelen bij Argus 3, maar zijn team wist met een 9-1 overwinning de koppositie te verstevigen.

Het 1e seniorenteam begon de tweede helft van de competitie hetzelfde als de eerste helft, namelijk met een 9-1 nederlaag tegen GTTC 3. Op vrijdagavond in Yde wist alleen Gert Jan Huiskes een overwinning te behalen. Thomas Rass en Gijs v/d Bergh bleven met lege handen achter.

Ook team 3 had het moeilijk tegen GTTC, maar dan uit in Groningen tegen team 5. Hier bleven Niek Hoendervanger en Linda Kleiker met lege handen, al kwam Linda nog wel erg dichtbij met 4 matchpoints in haar laatste wedstrijd. Jelmer Emmens wist de eer te redden door twee partijen te winnen, waardoor er dus met 8-2 werd verloren.

Team 5 dat naast het 1e team in Yde speelde deed het uitzonderlijk goed. Jeroen Gerding, Wouter Haarman en Jelmer Haarman wisten het taaie WTTC 3 met 9-1 te verslaan. Alleen Jelmer verloor zijn eerste partij van de avond, maar daarna werden alle partijen, niet zonder moeite, in het voordeel van Vries beslist. Doordat de concurrent om de 1e plaats met 10-0 wist te winnen, staat dit team nu twee punten achter de koploper.

Team 6 kende een zeer moeilijke avond in Finsterwolde waar kampioenskandidaat Oldambt 4 twee maatjes te groot bleek. Marijke Gordijn wist gelukkig de eer te redden door een partij te winnen, maar beide Jannen (Oltkamp Groenwold en Emmens) kwamen er deze avond niet aan te pas. Jan Emmens kwam nog wel erg dicht bij een overwinning, maar moest genoegen nemen met een spannende 5-setter.

Andere artikelen: