Succesvol scholenkampioenschap tafeltennis gemeente Tynaarlo

Geplaatst op: 16 november, 2017 om 10:25

Afgelopen woensdag 8 november werd in sporthal De Kamp in Vries gestreden om het scholenkampioenschap tafeltennis van de groepen 5 t/m 8, georganiseerd door tafeltennisvereniging Vries. Er waren 27 deelnemers van vier verschillende scholen: De Holtenhoek en De Vijverstee uit Vries, Het Oelebred uit Tynaarlo en De Veenvlinder uit Eelde-Paterswolde. Voordat de wedstrijden begonnen, werd er door tafeltennistrainer Wouter Emmens een warming-up begeleid en hierna werd de indeling bekend gemaakt. Door de duo’s (en voor de oplettende lezer een enkel doordat helaas iemand niet op kwam dagen) werden er in 3 poules, een van 4 en twee van 5, fanatiek getafeltennist. Als de deelnemers geen wedstrijd hoefden te spelen, konden ze een balletje slaan tegen de robot, balanceren op het balansbord of naar de andere wedstrijden kijken en hun schoolgenoten aanmoedigen. Na anderhalf uur kwam er een einde aan de poulefase en was er beslist wie de nummers een van de poule waren geworden.

De drie finalisten kwamen in een finalepoule terecht waarin uiteindelijk Wessel en Dylan van De Veenvlinder 1e werden, Thijn en Julian van De Holtenhoek 2e en Dirk-Daniël en Mathis ook van De Holtenhoek 3e. Na de finalepoule deden alle deelnemers een grote rondom de tafel, waarmee ze ruim om vier tafels moesten rennen en bij twee tafels een bal terug moesten slaan tegen trainers Linda Kleiker en Wouter.

De grote HaarmanB ICT wisselbeker voor de beste school van de gemeente Tynaarlo ging naar De Veenvlinder en de wisselbeker voor de beste school van de kern Vries werd gewonnen door De Holtenhoek. Ook de deelnemers die niet in de prijzen vielen, kregen een prijs: een mooie tafeltennismedaille. Al met al hebben alle deelnemers spannende rally’s, mooi, sportief en verrassend spel laten zien en hing er een gezellige sfeer in de sporthal. TTV Vries wil ook via deze weg al haar vrijwilligers hartelijk bedanken!

Jong en oud kunnen gratis 3x komen mee trainen bij TTV Vries in het Yders Hoes in Yde op de vrijdagavond. Voor meer informatie kunt u mailen naar: secretaris@ttvvries.nl.

Finalepoule

Prijsuitreiking