Tafeltennissers van Actief Vries 2 en 7 kampioen!

Geplaatst op: 27 november, 2017 om 13:41

Na het knappe gelijkspel tegen kampioenskandidaat Assen 2 van vorige week, speelde jeugd Actief Vries 1 afgelopen zaterdag in Eelde tegen directe concurrent FTTC 1. Net als tegen Assen speelden Souverain N’yudi, Henk Weering en Anna Rass, maar ze wisten helaas niet nog een keer een superresultaat neer te zetten. Souverain begon wel goed door zijn eerste twee partijen te winnen, maar bij een 2-1 voorsprong in zijn laatste partij lukte het niet meer en trok hij helaas aan het kortste eind. Henk en Anna wisten wel 5-setters te spelen en ook de dubbel van Souverain en Anna was een 5-setter, maar helaas gingen alle 5e sets naar FTTC, waardoor deze wedstrijd resulteerde in een 2-8 nederlaag. Het 1e senioren team van Actief Vries speelde op vrijdagavond thuis tegen SVK 1 en zette de goede lijn van de afgelopen weken door. Wouter Emmens en Gijs v/d Bergh begonnen beide met een winstpartij, maar Thomas Rass wist een grote voorsprong niet vast te houden en verloor helaas zijn eerste partij. Ook het dubbel ging verloren, waardoor er een 2-2 tussenstand op de borden stond. Hierna wonnen Gijs en Wouter echter ook de rest van hun partijen en ook Thomas wist nog een partij winnend af te sluiten, waardoor de wedstrijd eindigde in een nette 7-3 overwinning waardoor het kampioenschap zeer dichtbij is! Team 3 speelde dinsdagavond in Winschoten tegen WTTC 2. Linda Kleiker en Niek Hoendervanger lieten wel goed spel zien, maar wisten helaas geen punten te pakken. Jelmer Emmens begon moeizaam met een 3-0 verlies, maar wist dit zeer goed om te draaien door zijn andere twee partijen met 3-0 te winnen! Hierdoor bleef de schade enigszins beperkt tot een 8-2 nederlaag.

Team 5 speelde op vrijdagavond in Yde naast team 1 thuis tegen DTTC ’78 6. Wouter Haarman en Jeroen Gerding scoorden beide een prachtige hattrick en Souverain leek hier ook naar op weg, maar verloor helaas zijn laatste partij in een spannende 5-setter. Wouter en Jeroen wonnen ook samen het dubbel, waardoor er een 9-1 eindstand genoteerd kon worden waarmee dit team de bovenste plaats over heeft genomen. Door deze prachtige overwinning kunnen zij komende vrijdag tegen Midstars de strijd om het kampioenschap met 1 punt voorsprong ingaan!

Team 6 speelde uit tegen Argus 8 en liep hier helaas tegen hun tweede nederlaag van het seizoen aan. Jelmer Haarman stond goed te spelen en won zijn eerste twee partijen, maar kwam net te kort in zijn laatste partij. Arend Nijdam snoepte ook nog een puntje mee. Majeed Almawazini kwam niet in zijn spel en verloor alle drie zijn partijen, maar wist wel samen met Jelmer de dubbel te winnen, waardoor de schade beperkt bleef tot een 6-4 nederlaag. Team 7 speelde zowel afgelopen maandag als dinsdag een wedstrijd. Maandag speelden ze met 5-5 gelijk tegen Tjuchem 4 en op dinsdag wonnen ze overtuigend met 8-2 van GTTC 12 wat genoeg was voor het kampioenschap in de 6e klasse! Gefeliciteerd Klaas, Rob, Elles, Geert-Jan en Jeroen met dit welverdiende kampioenschap!