TTV Vries wint twee bekers op het TALO kersttoernooi!

Geplaatst op: 17 december, 2017 om 20:39

Afgelopen zaterdag hebben Wouter Emmens, Thomas Rass, Linda Kleiker, Wouter Haarman, Arend Nijdam, Souverain N’yudi en Anna Rass meegedaan aan het TALO kersttoernooi in Loppersum. Dit tafeltennistoernooi is altijd erg gezellig en ook de snert was weer net zo goed als anders. Souverain en Anna speelden beide mee bij de 2e klasse jeugd. Zij verloren elk 1 wedstrijd in hun poule en werden daardoor 2e. Helaas verloren ze ook beide hun halve finale, waardoor ze tegen elkaar moesten strijden om de 3e plaats. In deze wedstrijd trok Souverain overtuigend aan het langste eind en mocht hij dus de beker voor de 3e plaats in ontvangst nemen.

Bij de senioren E-licentie speelde Wouter Emmens in een zeer zware poule waarin ook twee D-licentie spelers zaten. Hij wist uiteindelijk nipt 1 wedstrijd te winnen, maar was dus niet door. Thomas Rass verloor in zijn poule van de F-licentie nipt 1 partij, maar in de vervolgrondes was hij ontketend en na een spannende finale mocht hij verdiend de beker voor de 1e plaats in ontvangst nemen. Linda en Wouter Haarman speelden beide mee bij de G-licentie en kwamen beide niet door de poule heen. Wouter won twee poulewedstrijden, waardoor hij ergens in de middenmoot belandde. Linda speelde een goed toernooi en won ook 5 van haar 6 wedstrijden, maar doordat er in haar poule ook twee andere spelers 5 winstpartijen behaalden moest er worden gekeken naar onderling verschil en werd Linda helaas 3e. Bij de H-licentie werd Arend Nijdam 3e in zijn poule, waardoor hij net niet de halve finale wist te bereiken. De zondag hierna speelde Souverain ook nog het jeugdranglijsttoernooi in Assen waar hij in een poule met sterke tegenstanders zich knap verweerde. Hij verloor helaas al zijn partijen, maar wist wel tweemaal een 5-setter af te dwingen. Ondanks dat hij alles verloor heeft hij gelukkig wel leuke wedstrijden gespeeld en heeft hij weer een paar wedstrijden op hoog niveau erbij aan ervaring!

Vorige week donderdag hebben de kampioensteams van Actief Vries gezellig gebowld in Eelde bij de Waterburcht. Dit werd mogelijk gemaakt door de sponsor van Eelde, Bouwbedrijf Ansing van eigenaar Poppe Ansing, waar wij erg blij mee zijn. Het was een erg gezellig avondje bowlen dat werd afgesloten met een lekker bord patat met saté, spareribs of een hamburger.