Over de vereniging

De vereniging bestaat uit jeugdleden en senioren van alle niveaus. Zowel recreanten als competitie spelers. De vereniging is niet zo groot, het aantal jeugdleden schommelt rond de 10, maar er worden veel activiteiten georganiseerd om met een nieuwe jeugdgroep te starten. Het aantal senioren is redelijk stabiel rond de 15 spelers. Om de jeugd de kans te bieden veel te spelen en te leren wordt er nauw samengewerkt met andere tafeltennisverenigingen in de regio. De trainingen van TTV Vries en Actief Eelde staan open voor elkaars spelers die meer willen trainen.

Met ingang van het najaarsseizoen 2016 spelen alle jeugd en seniorenteams van Actief Eelde en TTV Vries gezamenlijk onder de naam “Actief Vries”. De teams zijn gemixt met spelers van beide verenigingen. Op deze manier is het mogelijk gemaakt om iedereen op zijn/haar eigen niveau competitie te laten spelen. Een tweede wijziging in het najaarsseizoen 2016 is de speellocatie vavn TTV Vries. Doordat de gymzaal De Fledders door de Gemeente buiten werking is gesteld moet TTV Vries uitwijken. Helaas wordt daardoor op dit moment voor de competitie op drie speellocaties gespeeld. De twee jeugdteams spelen afwisselend in de sporthal De Kamp in Vries en in gymzaal De Kooi in Eelde op zaterdag om 14:00u. De 6 seniorenteams spelen competitie in gymzaal Tynaarlo (op vrijdag om 20:15u) of in gymzaal De Kooi (op dinsdag om 19:45u).

De vereniging is actief in het organiseren van tafeltennisactiviteiten binnen en buiten de vereniging. Zo wordt er regelmatig meegedaan aan sportpret en sportinstuiven, wordt er tafeltennisles verzorgd in de gymlessen van de basisscholen, zijn we regelmatig aanwezig op de zomermarkt en organiseren we korte cursussen en een scholenkampioenschap.