Seniorenteams tafeltennisvereniging Vries verliezen niet!

De afgelopen twee weken heeft Linda Kleiker samen met veel vrijwilligers en met hulp van het Table Stars Promotieteam van Afdeling Noord gymlessen gegeven aan de groepen 3 t/m 8 van de Vijverstee en de Holtenhoek. De kinderen waren erg enthousiast aan het tafeltennissen bij de verschillende onderdelen, bijv. Mikken in het rad van fortuin, dubbelspel spelen of gewoon 1 tegen 1. Voor de meeste kinderen was de robot het hoogtepunt en iedereen heeft daar een mooie backhand slag geleerd. Alle kinderen die graag vaker willen tafeltennissen zijn van harte welkom bij de jeugdtraining van TTV Vries op maandagavond van 18:00 uur tot 19:30 uur in de Kamp in Vries.

Afgelopen zaterdag vertrok het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Vries naar Franeker om daar tegen het 2e team te spelen. De verwachtingen waren niet hoog, want FTTC 2 is de koploper. Henk Weering startte sterk en won zijn eerste partij, zijn tweede partij moest hij helaas zijn tegenstander feliciteren, maar zijn derde wedstrijd die erg spannend was wist hij winnend af te sluiten. Anna Rass en Lennart van Oudekerken begonnen elk met twee verliespartijen. Lennart verloor ook zijn 3e wedstrijd, maar Anna wist nog een overwinning uit het vuur te slepen. Doordat Henk en Anna het dubbelspel overtuigend wisten te winnen bleef de schade beperkt tot een 6-4 nederlaag bij bezoek op de koploper.

Het eerste seniorenteam speelde op donderdagavond de derby tegen the Batswingers 2 in Yde. Gert Jan Huiskes was man of the match en wist al zijn partijen zonder gameverlies te winnen. Ook het dubbelspel won hij samen met Wouter Emmens in 3-0. Wouter had meer problemen met de tegenstanders en moest eenmaal zijn tegenstander feliciteren. Invaller Souverain N’yudi moest duidelijk wennen aan het niveau, maar wist wel een wedstrijd te winnen. Met deze 7-3 overwinning blijft team 1 aan kop in de 1e klasse.

Op dinsdagavond vertrok Actief Vries 4 naar Winschoten om daar tegen het 2e team te spelen. Linda Kleiker, Wouter Haarman en Souverain N’yudi begonnen erg sterk met alle drie een overwinning. Na het verloren dubbelspel van Wouter en Linda ging het echter een stuk moeizamer. Wouter kwam niet meer tot een overwinning al kwam hij in zijn laatste partij nog dichtbij. Linda wist nog wel een wedstrijd winnend af te sluiten. Souverain was de man of the match en won ook zijn resterende twee partijen waarmee hij zijn 100% winstpercentage behoudt. Uitslag 4-6 overwinning voor team 4.

Op vrijdagavond speelde team 5 uit in Groningen tegen GTTC 9. Marijke Gordijn was hier de woman of the match met een knappe hattrick! Ze moest hier echter wel hard voor knokken. Jan Oltkamp Groenwold deed hier niet veel voor onder, maar moest eenmaal zijn tegenstander feliciteren. Rob Hoiting wist helaas geen partij te winnen en ook het dubbelspel samen met Jan Oltkamp werd verloren. Hierdoor kwam de einduitslag op een keurig 5-5 gelijkspel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.