Eerste jeugdteam Tafeltennisvereniging Vries verovert koppositie!

Afgelopen zaterdag startte het combinatieteam van TTV Vries en Actief Eelde met een achterstand van 4 punten aan het thuisduel met koploper FTTC 2 uit Franeker in de 1e klasse in gymzaal de Kooi in Eelde. Henk Weering en Anna Rass bleven deze wedstrijd ongeslagen en wisten ook het dubbel met goed tafeltennis in hun voordeel te beslissen. Lennart had meer moeite met de tegenstanders, maar wist na twee nederlagen zijn 3e partij in een spannende 5-setter te winnen. Door deze prachtige overwinning staat Actief Vries 1 met nog 1 wedstrijd te gaan bovenaan met een voorsprong van twee punten.

Ook het eerste seniorenteam van tafeltennisvereniging Vries deed goede zaken in hun strijd om het kampioenschap. Door hun 9-1 overwinning op the Batswingers 2 liepen ze twee punten in op DOTO 2, waardoor ze met een gelijke stand de laatste ronde ingaan. Gert Jan Huiskes en Wouter Emmens scoorden beiden een hattrick en Thomas Rass voegde hier twee winstpartijen aan toe. Thomas en Wouter wisten samen ook de winst in het dubbelspel binnen te halen.

 Naast het eerste team speelde het 4e team een mooie wedstrijd tegen WTTC 2. Linda Kleiker scoorde een knappe hattrick door onder andere voor het eerst van tegenstander Elle te winnen. Anna Rass viel voor het eerst in bij de senioren en wist bij haar debuut meteen twee overwinningen binnen te slepen. Dit hadden er drie kunnen zijn, maar helaas verloor ze haar eerste partij in een spannende 5-setter. Jeroen Gerding kwam deze vrijdagavond niet goed in zijn spel en wist geen enkele partij winnend af te sluiten al kwam hij tegen Elle nog dichtbij met een 5-setter. Wel wist hij samen met Linda een puntje te scoren door het dubbel te winnen, waardoor er met een mooie 6-4 overwinning werd afgesloten.

Actief Vries 5 speelde dit seizoen helaas al voor de 5e keer met een invaller door de blessure van Marijke en staat hierdoor vrij kansloos onderaan. Jan Emmens, Jan Oltkamp Groenwold en invaller Elles Molendijk wisten alle drie geen enkelwedstrijd in hun voordeel te beslissen. Jan Oltkamp kwam tot tweemaal toe erg dicht bij een overwinning, maar moest telkens zijn tegenstander na een 5e set feliciteren. Een wonder voltrok zich echter in het dubbel toen beide Jannen bij een 2-0 achterstand 4 matchpoints tegen weg wisten te werken en de wedstrijd in 5 sets naar zich toe wisten te trekken. Zo wisten zij samen toch nog voor het altijd belangrijke erepunt te zorgen! Komende vrijdag spelen alle drie de seniorenteams hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen naast elkaar in het Yders Hoes in Yde vanaf 20;15 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.